Moeders zonder Moeder Ontmoetingsdag 2010

Voor alle moeders die hun moeder verloren, ook als de relatie met je overleden moeder ingewikkeld was!


Plaats: De Poorten | Hasseltstraat 194 | 5046 LP | TILBURG

Datum en tijd: zaterdag 24 april 2010 van 11.00 uur tot 16.00 uur  (zaal open om 10.30 uur)

Kosten:  60, euro = (inclusief koffie/thee/lunch)

Meer informatie: www.moederszondermoeder.nl  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Netwerk Moeders zonder moeder presenteert


Naast het ontmoeten van andere moeders zonder moeder, presenteert het Netwerk Moeders zonder Moeder met trots haar nieuwe boeken, werkzaamheden en muziek. Een overzicht:

Marjolein Simons schreef het boek 'Moeder zijn zonder mijn moeder', dat in december 2009 bij Uitgeverij  A.W. Bruna verscheen. Hierin vertellen bekende en minder bekende moeders, waaronder Marjolein Keuning en Quinty Trustfull, wat het betekent als je je moeder verliest.

Mieke Ankersmid en Karin den Hollander schreven samen het boek 'Ouders zonder voorbeeld', dat op 17 april 2010 bij Uitgeverijj Ten Have verschijnt. Hierin komen moeders en vaders aan het woord die op jonge leeftijd hun vader of/en moeder verloren. .

Marja Boeve nam nieuwe nummers op voor een CD van  'Muziek die je raakt'. Een van die nummers gaat over het dubbele gevoel van een moeder wier net overleden moeder er nooit voor haar is geweest.

Daan Westerink schreef het boek 'Verder zonder jou', jongeren over de dood van iemand die ze lief is', dat in januari 2010 bij Uitgeverij Ten Have verscheen. 28 jongeren vertellen hierin hoe ze verder gingen na de dood van een moeder, vader, broer, zus of/en grootouder. Een verlies dat een leven lang meegaat en op belangrijke momenten weer heel actueel kan voelen, bijvoorbeeld als je zelf moeder wordt.

Karin Sorbi heeft afgelopen jaar met prof. dr. Paul de Blot SJ, hoogleraar Business Spiritualiteit aan de Nyenrode Business Universiteit, initiatief genomen tot de werkgroepen: 'Spiritualiteit & Bewegingskunst' en 'Spiritual Coaching'.

Workshops
Na het ontmoeten en delen in de ochtend is het tijd voor een uitgebreide lunch. Daarna neem je deel aan één van de onderstaande workshops. Deze zijn bedoeld om even op adem te komen.

  • Kwaliteiten en valkuilen in je moederschap: Je bent moeder geworden en hebt verschillende kwaliteiten ontwikkeld in je moederschap. Soms voel je je hierin misschien echt sterk, andere keren ben je onzeker en zou je graag willen dat jouw moeder even over je schouder mee kon kijken. In deze workshop richten we je op jouw kwaliteiten en onderzoeken we hoe je ook een goede moeder voor jezelf kunt zijn.
  • Thuis in je lichaam en reiken naar het leven: Verdriet en zielenpijn ligt ook opgeslagen in ons lichaam. Wij voelen pijnsignalen en doen toch ons best om door te gaan. Ook leiden onze gedachten een eigen leven en kunnen we daarin verstrikt raken. Deze workshop is een uitnodiging aan iedereen die zich wil verbinden met haar eigen kern, met alles wat in je leeft, een oefening in aanvaarden van wat nu is - zonder te oordelen.
  • Moeder worden zonder moeder: Moeder worden heeft een enorme impact op je leven. Als in diezelfde periode je moeder overlijdt wordt alles anders. Hoe kun je dan een goede balans vinden tussen moeder worden en jouw moeder moeten missen?
  • Moeders zonder moeder Wandeling: Tijdens deze wandeling maak je je hoofd lekker leeg en praat je - twee aan twee - over vragen als: wie was mijn moeder voor mij, wie ben ik zonder haar, en welke rol speelt zij nu nog in mijn leven? De wandeling duurt een half uur, daarna praten we gezamenlijk nog even na.
  • Geleide meditatie met schilderen: De drukte van het dagelijks leven als moeder maakt soms dat je het gevoel hebt te weinig stil te staan bij je eigen afwezige moeder of de dingen die je daarin nog te doen hebt (hoe de band met haar ook was). Je kan haar soms nog zo missen! In deze workshop gaan we via een visualisatie op zoek naar een beeld van je altijd-liefhebbende oermoeder wat je vervolgens in stilte weer kunt geven op een schildersdoekje dat je als tastbare herinnering mee naar huis kunt nemen.


Afsluiting
We sluiten gezamenlijk om 16.00 uur af.

Aanmelden
De kosten voor deze dag bedragen € 60,= ( inclusief onbeperkt koffie, thee en een geheel verzorgde lunch).

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door een mail met het onderwerp 'Aanmelding'  te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef in je mail ook aan naar welke workshop je voorkeur uitgaat.  Of klik hier om je online in te schrijven

Betaling
Je kunt het bedrag van  60,00 euro overmaken op rekeningnummer: 28 38 200 t.n.v. D.H. Westerink te Utrecht, o.v.v. 'Ontmoetingsdag MzM 2010'
Let op: je inschrijving en daarmee ook je inschrijving voor een workshop is pas definitief als je betaling verwerkt is. Daarna ontvang je alle benodigde gegevens omtrent de locatie, de route, het parkeren, de workshop et cetera

Menu